minergate

I'm mining on MinerGate - the best cryptonote mining pool

Sabtu, 11 Ogos 2012

Jom Buat Duit dengan Blog? tetapi macam maner....

Mesti korang tengah fikir macam mana nak cari duit raya kan.. Macam-macam anda boleh wat untuk kumpul duit raya, kat Malaysia anda boleh jual macam-macam mesti laku punya lah.....Di bazaar Ramadan merupakan lubuk duit sebenarnya.. tetapi bukan cerita di bazaar ramadan ini yang mahu kita bincangkan tetapi bagaimana nak jana duit dengan beronline atau berblog. Ramai pakar mengatakan jana duit dengan online ni untung besar, tetapi bagi yang baru nak mula dia akan fikir macam-macam "how we want to start"
Banyak kaedah yang kita boleh gunakan dalam menjana wang dengan beronline antaranya nuffnang,churp-churp, affiliate program dan sebagainya . Mari sama-sama kita review apa yang perlu kita buat untuk jana duit dengan beronline atau blog ini.

1. Nuffnang




Nuffnang adalah komuniti pengiklanan blog. Komuniti ini telah disertai lebih kurang 180,000 blogger. Setiap blogger yang menyertai akan meletakkan beberapa jenis banner iklan di blog masing-masing. Apa yang menariknya pada nuffnang ini adalah kita akan dibayar mengikut pilihan kempen kita. Sama ada kita mahu ikut impression atau ikut klik. Biasanya blogger akan memilih untuk mengiklan mengikut jumlah impression .

2. Churp Churp



ChurpChurp adalah sebuah program pengiklanan melalui media sosial yang mana ianya memberi peluang kepada pengguna internet untuk menjana pendapatan. Kalau dulu, ChurpChurp hanya menggunakan Twitter sebagai medium untuk menyebarkan kempen iklan mereka dan ianya pula dilakukan oleh publisher yang terpilih sahaja. Tapi kini ChurpChurp sudah membenarkan semua publisher tanpa ‘pilih kasih’ untuk mempromosikan kempen iklan mereka melalui pelbagai medium selain Twitter antaranya Facebook dan blog.

3. Program Affiliate



Affiliate boleh ditakrifkan atau dianggap sebagai ejen yang membantu dalam mempromosikan sesuatu produk,tidak kira produk digital mahupun produk fizikal.Namun, kebanyakan affiliater tempatan lebih gemar mempromosikan produk digital berbanding fizikal, mungkin disebabkan empunya produk fizikal tersebut yang tidak memberi peluang kepada sesiapa sahaja untuk mendaftar sebagai affiliate, seterusnya mempromosikan produk mereka. Kebanyakan program affiliate boleh disertai secara percuma sahaja, namun minoriti mungkin memerlukan anda untuk membuat pembayaran atau membeli produk mereka terlebih dahulu sebelum mendaftar sebagai ejen affiliate untuk mempromosikan produk mereka.


Mana satu anda boleh pilih atau buat ketiga-tiganya sekali, Try dulu baru tahu.
Kalu nak cuba boleh mendaftar sebagai agen affiliate dulu di link ini..

http://adf.ly/Blisq




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima Kasih Kerana komen di blog saya